Hruškovice
Vynikající pálenka z těch nejlepších hrušek pěstovaných v Polabské nížině, to je naše hruškovice, která patří mezi nejznámější a nejtradičnější české produkty v oblasti alkoholických nápojů. Přestože každý rok je úroda hrušek trochu jiná, naše hruškovice je vždycky skvělá, se svým charakteristickým výtečným aroma i příjemnou sílou. Stane se tak věrným aperitivem, pro všechny oslavy, hodí se jak na Velikonoční koledu, tak na honosnou svatbu. Když si vyberete naší hruškovici, určitě nešlápnete vedle.
Hruškovice, jak nám ostatně prozrazuje už její název, je ovocná pálenka, která se vyrábí z hrušek. Pro její výrobu se používají dobře vyzrálé slaďounké hrušky, s vysokým podílem cukru, z čehož i vyplívá, že ne všechny odrůdy jsou k pálení vhodné, ty méně sladké jsou odsouzeny do koláčů a jako sezónní svačinky. Ale ani hruška, která vyrostla na tom správném stromě, nemá nutně vyhráno. Do lahodné pálenky se dostanou pouze zdravé a výstavní kousky, nahnilé a červivé do kádě na kvašení nepatří.
Hruškovice je díky své jemnosti a svěžímu letnímu aroma velmi populární destilát, vhodný pro každou roční dobu. Svou neskrývanou sílou potěší pány, svou vůní a jemným nástupem si získá i srdce dam, hruškovice je tak nápojem opravdu pro každého. Mějte ve své spíži vždycky alespoň jednu lahvinku, hruškovice je velmi spolehlivý nápoj pro uvítání návštěv, protože je to jeden z nejlepších moků pro připíjení na zdraví, hodí se tak snad ke všem významným životním událostem. Hruškovice, totiž hladí a stmeluje. Skladujte ji a konzumujte ideálně mezi 10 až 15°C, to je hruška nejlepší a určitě jí nechlaďte pod tuto teplotu, zablokovali byste si to úžasné a svěží hruškové aroma a to by byla, při požívaní této pálenky, nesmírná škoda.
Proces výroby je velmi podobný jako u slivovice a ostatních ovocných pálenek. Ovoce se vybírá s nejvyšší pečlivostí a poté je s citem rozemleto na kaši, tak zvaný rmut. Tím se naplní kádě pro kvašení a tam začnou s hruškami laškovat kvasinky, a po minimálně šedesáti dnech se vydestiluje produkt kvasinkového řádění, lahodná pálenka. Proces sám v podstatě jednoduchý, ale mající spoustu proměnných, ovlivňujících dokonalý výsledek. I když budete mít dokonalé ovoce, může se stát, že vám zakolísá teplota při kvašení, nebo bude moc vysoká nebo naopak moc nízká a pak se může stát, že místo lahodného moku stočíte ne tak lahodný mok. Zkrátka kvašení je hned po volbě kvalitního ovoce základ a každý výrobce má svůj osvědčený a nejlepší postup. My jsme samozřejmě přesvědčení, že je to ten náš. Proto neváhejte a vyzkoušejte právě tu naší hruškovici a posuďte sami, jestli tato je ta pravá, která bude dokonale lahodit vašemu jazyku, zahřeje vás u srdce a pohladí na duši.
Hruškovice Sudlička - vynikající ovocný destilát vyrobený z...
Hruškovice Sudlička - hruškový destilát charakteristický svou...
Hruškovice od Sudličky v dárkové láhvi o objemu 1 500 ml. K láhvi...
Sudličkova hruškovice v netradiční láhvi o objemu 3.0L. K láhvi lze...
Skvělý ovocný destilát vyrobený z vyzrálých hrušek. Zakupte...